Maxi jurken: tips en tricks

Maxi jurken zijn lange jurken die tot de enkel komen van de drager. Het is voor sommige vrouwen lastig om te kiezen wanneer ze maxi jurken aan kunnen en mogen trekken. Daarom is het belangrijk om te kijken naar wanneer je wel en wanneer juist niet maxi jurken kunt dragen. Hieronder geven we je een aantal tips om je zekerder te voelen over je keuze. Deze gaan over het maken van een keuze wanneer je maxi jurken op het oog hebt.

Miranda Kerr in Maxi Jurkjes

Tip 1: Probeer de jurk uit met vriendinnen

Stel, je hebt een mooie maxi jurk in de winkel zien hangen. Je weet echter niet zeker of het de juiste keuze voor jou is. Wat doe je dan? De antwoord op die vraag is simpel: je gaat met vriendinnen of familie samen kijken naar de jurk. Zo krijg je al gauw een goed en eerlijk antwoord. Is het om wat voor reden dan ook niet mogelijk om een vriendin te vragen? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om foto’s te maken en deze in de groepsapp van je vriendinnen te gooien. Of je zou Zalando kunnen raadplegen. Zo zul je binnen no-time weten of de maxi jurk een GO is of een duidelijke NO.

Tip 2: Ken je lichaam

Om je goed in je vel te voelen, is het belangrijk om de juiste maat en vorm kleding te dragen. Bij maxi jurken is dit zeker het geval, omdat niet elk lichaam even geschikt is voor het dragen ervan. Van jezelf weet je wel of je bijvoorbeeld een appelfiguur of een peerfiguur hebt. Het is dan belangrijk om te kijken welke maxi jurk bij jou past. Daarnaast is het van belang dat je niet al te lang of dun bent. Dit maakt het namelijk een stuk complexer (niet onmogelijk).

Tip 3: Zorg voor goede schoenen

Om het plaatje met maxi jurken compleet te maken, is het van belang dat er gekeken wordt naar de schoenen. Bij maxi jurken is het mogelijk om verschillende soorten schoenen te dragen, zoals bijvoorbeeld sneakers, schandalen of hakken. De keuze ligt daarbij volledig bij jou.