Zwart jurkje kiezen: de valkuilen

Een zwart jurkje kiezen lijkt op het eerste oog geen moeilijke opgave. In principe is het dat natuurlijk ook niet. Ga naar een willekeurige dameskledingwinkel en je zult genoeg zwarte jurkjes vinden. Het zal je echter opvallen dat de kwaliteit van veel van die jurkjes te wensen over laat en dat de pasvorm tegen kan vallen. Daarnaast zijn bij lange na niet alle designs mooi en zit je vaak te kijken met een zwart jurkje wat op het eerste gezicht erg stijlvol leek, maar achteraf toch wat minder stijl bleek te hebben.

Een zwart jurkje is dan ook pas mooi als het aan de onderstaande eisen voldoet. Het is dan ook belangrijk om te letten op de valkuilen die hieronder genoemd worden.

De zwarte jurk oftwel LBD

Zwart moet ook echt zwart zijn

Er zijn veel verschillende gradaties zwart. Veel van de zwarte jurkjes in de winkel zullen een vale kleur zwart hebben die uiteindelijk niet mooi overkomt. Het is daarom belangrijk bij het aanschaffen van een zwart jurkje dat je let op de kleur. De kleur zal tijdens het wassen enigszins vervagen, maar dat is niet te voorkomen slijtage. Het is daarom des te belangrijk om een goede kwaliteit jurk te kiezen. Door aan het begin direct een goede kleur te kiezen, zul je langer van je zwarte jurkje kunnen genieten.

De kwaliteit van het materiaal moet goed zijn

Een andere valkuil is de kwaliteit van het materiaal. Een zwart jurkje kan al gauw saai ogen omdat het de meest voorkomende kleur is voor jurken zoals galajurken. Voordat je dus een zwart jurkje koopt is het belangrijk om te letten op de kwaliteit. Een goede raadgever is de prijs: is het extreem goedkoop? Dan kun je het beste nog eens kijken naar de kwaliteit van het jurkje. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn en het belangrijkste is om gewoon op je instinct af te gaan.